Over ons

Rechtaan, sta juridisch recht in je schoenen

Juridische bijstand voor je onderneming, rechttoe rechtaan advies én die cruciale operationele en commerciële feeling die je bedrijf verder laat springen. Daarvoor zit je goed bij Rechtaan.

Plan een kennismakingsgesprek
Cotton 88

Eveline Van den Abeele, 
commercieel juriste

Voor je onderneming een gepassioneerde legal counsel, voor jou persoonlijk een strategische partner. Dat is Eveline Van den Abeele, commercieel juriste en founder van Rechtaan. Ze staat naast je met haar juridische kennis en rijmt die met jouw dagelijkse realiteit. Checken of het klikt?

Maak snel een afspraak
Evelinevanden Abeele By Fredography Full 16

Tevreden klanten

Deze ondernemingen springen verder dankzij Rechtaan

Securex

“Wij doen regelmatig een beroep op Rechtaan voor juridisch advies en voor hulp bij het opstellen van juridische documenten. De samenwerking verloopt steeds zeer vlot, professioneel en aangenaam, met tevreden klanten tot gevolg. Eveline heeft een goed inzicht in de situatie en geeft telkens grondige feedback.”

— Nele Van Hoecke van Securex

Xpo fleet

“Rechtaan is onze vaste juridische partner voor diverse juridische vraagstukken, niet in het minst de drafting van onze licentievoorwaarden voor onze XPOfleet fleet management software, revisie van documentatie van leveranciers of voor rechtstreekse onderhandelingen met onze prospects. Bij Rechtaan vinden we de rechttoe rechtaan aanpak die we ook intern hoog in het vaandel dragen.”

— Jens Gorrebeeck van XPOfleet

Chemistri

“Als consultants in de farmaceutische sector vroegen we Eveline een gecompliceerd internationaal contract na te kijken. De communicatie met haar verliep zeer vlot en efficiënt, en ruim binnen de vooropgestelde tijd stuurde ze haar grondige feedback door. Wij blijven in de toekomst zeker een beroep op haar doen!”

— Elke Beutels van Chemistri Medical Writing

A836c6 a4081105350e473e87148922e9643846mv2

"Rechtaan is de geknipte juridische partner voor het nalezen van cruciale contracten. De communicatie verliep erg vlot, duidelijk, vriendelijk en correct. Evelines werk is grondig, uitgebreid toegelicht en ruim binnen de vooropgestelde deadline afgeleverd. Ze heeft duidelijk kennis van zaken en weet deze kennis ook begrijpbaar te maken voor een juridische leek. Ik kies voor toekomstig juridisch advies met veel overtuiging opnieuw voor Rechtaan."

— Stefanie Baert van Foodlove

Baryon

"In de kader van de redactie en publicatie van mijn boek werd Baryon een uitgaveovereenkomst voorgeschoteld. Bij Rechtaan kon ik terecht voor een revisie van het contract en mijn verdere vragen. Zo kon ik na een productieve overleg met de uitgeverij met een gerust gemoed mijn handtekening plaatsen."

— Koen Van den Eeckhout van Baryon

Cropped Logo Delphine baseline transparant

"Fijne vlotte samenwerking voor het aanmaken van mijn Algemene Voorwaarden als freelancer!"

— Delphine Van Belleghem, social media professional & communicatie consultant

Beto logo mail 1

"Eveline is onze vaste legal partner voor ons te ondersteunen in onze ambitieuze startup Betotrace. Ze denkt mee vanuit het bedrijf, zorgt dat we op juridisch en corporate vlak altijd op het juiste spoor zitten en volgt dit proactief mee op. Super tevreden van!"

Thomas de Witte van Betotrace

2

"Ik contacteerde Rechtaan voor een kleine vraag, maar ondertussen kan ik bij hen terecht voor al mijn juridische vragen. De communicatie via mail verloopt heel vlot en correct. Je weet wat je kan verwachten en daar hou ik van. Eveline denkt met je mee, geeft een objectieve blik van buitenaf en zoekt samen met jou naar de best passende formule."

Nele Colle, Professional Organizer — Opruimcoach en auteur van het boek ‘JOMO! The joy of missing out’ en ‘Je krijgt zo veel meer ja als je nee kan zeggen’

Evelinevanden Abeele By Fredography Full 60

Zo staat Rechtaan bij jou

Maak kennis met Rechtaan

Na een videocall van een halfuur weet je meteen wat Rechtaan
precies voor jouw onderneming kan betekenen.

Charlesdeluvio r R Wi V Qz Lm7k unsplash

Ervaren bedrijfsjurist met
operationele blik

De zakelijke kant van het recht vormt de rode draad doorheen Eveline Van den Abeeles carrière als juriste.

Nadat ze in 2011 haar masterdiploma in de rechten behaalde aan de UGent, versterkte ze haar fundamenten met een Master na Master in het Vennootschapsrecht aan de KU Leuven in 2014. Daarna begon ze als vennootschapsrechtelijk jurist bij een Big Four-accountancykantoor, deed ze aan de balie van Gent ervaring op als advocaat gespecialiseerd in ondernemingen en klom ze bij een beursgenoteerd internationaal verzekeringsbedrijf in Singapore op van corporate senior legal counsel tot general counsel.

Met deze +10 jaar PQE heeft Eveline een proven track record in corporate en commerciële zaken. Ook in een internationale context, dankzij haar studieperiode aan de Université de Paris 1 Panthéon-Sorbonne (Erasmus) en haar werkervaring in Singapore.

Uiteenlopende ervaringen, als externe advocate, consultant en in-house legal counsel, maken van haar de veelzijdige bedrijfsjuriste die ze vandaag is. Een rechterhand die jouw juridische zaken zowel theoretisch als praktisch bekijkt én kan toelichten.

Romain dancre dopl SDELX7 E unsplash

Jouw toegankelijke en eerlijke legal partner

Sinds 2017 schrijft Eveline met Rechtaan (tot voor kort eLegal Consulting) haar eigen verhaal. Belgische KMO’s helpen om de juridische puntjes op de i te zetten, doet ze daarbij even graag als meepraten in het ‘Legalese’ jargon dat in internationale bedrijven onmisbaar is.

Rechtuit en down-to-earth als ze is, maakt Eveline er daarnaast een punt van om het juridische toegankelijker te maken. Zowel voor de ondernemingen die de diensten van Rechtaan inzetten, in haar artikels voor Bossy Magazine, als tijdens haar lessen aan de Arteveldehogeschool Gent, waar ze commercieel-juridische vakken doceert aan de opleiding International Business Management - Digital Business (IP, personal data protection, e-commerce, general commercial law).

“Het legale aspect van ondernemen, op welke schaal dan ook, boeit me enorm. Ondernemers en bedrijven rechtstreeks adviseren en coachen, hen praktisch ondersteunen en ervoor zorgen dat ze na mijn tussenkomst méér kunnen bereiken. Daaruit haal ik elke dag voldoening.”

— Eveline Van den Abeele

De juridische expertise van Rechtaan
voor jouw onderneming?

Ook hier deelt Eveline tips & inzichten: